Lære norsk i utlandet? Globalskolen har utvidet påmeldingsfristen!

Høstsemesteret fylles nå opp med nye og tidligere elever fra 1. til 10. trinn. På grunn av koronaen ser vi nå at vi har god kapasitet på flere trinn. Vi tilbyr derfor utvidet påmeldingsfrist til 6. september.

Av Ingebjørg M. Lyster

–Flere enn vanlig har flyttet hjem til Norge denne sommeren, og derfor har vi ledige plasser, sier Lilli Brenne Røv, rektor i Globalskolen.

–«Enda mer lekser» er kanskje et nærliggende sukk for både barn og voksne?

–Vi kan nok ikke love noen snarvei til kunnskap, men vi kan love en hyggelig og motiverende vei, forsikrer rektor Lilli. –Vi får ukentlig meldinger fra begeistrede elever og foreldre som er bosatt rundt i hele verden. Mange gjør de 90 minuttene Globalskole-arbeidet varer, til en trivelig stund for familien. Her er en melding som kom i går fra en Globalskole-mor som er ferdig hos oss nå.

«Jeg vil savne disse innblikkene i det norske samfunnet og den norske kulturen. Og jeg vil savne de trivelige lærerne. Jeg satt ofte og hørte på mens barna jobbet med oppgavene på kjøkkenet».

–Kan hvem som helst lære norsk i Globalskolen?

–Nei, denne muligheten er bare for elever i grunnskole-alder med en norsk mor eller far. De må gå på en vanlig skole der de bor, og de må ha norsk pass. Men uansett hvor lite eller mye norsk de kan fra før, så har vi et opplegg som passer. Det kan jeg garantere, smiler rektoren og håper å få enda noen flere elever innen 6. september.
Hun skynder seg med å legge til et lite NB på tampen:
–De som vil benytte seg av dette tilbudet, må være innstilt på å starte opp innen 11. september.