Om oss

Globalskolen er godkjent og finansiert av Utdanningsdirektoratet og kommer inn under ordningen for kompletterende undervisning. Globalskolen er markedsledende tilbyder av kompletterende undervisning. Virksomheten, som i dag er eid av fire kommuner på Sunnmøre, er et non-profit aksjeselskap.

Bilde av ansatte i Globalskolen 2018

Hovedkontoret er plassert i høyskolebygda Volda. Lærerne arbeider fra hovedkontoret eller hjemmekontor.

Litt historikk
Det som i dag er organisert som et aksjeselskap med navn Globalskolen AS, ble startet av vårt eierselskap, AV-senteret AS, høsten 1998. Det hele ble finansiert av grunnskoleavdelingen i Kirke- utdannings- og forskningsdepartementet (KUF). AV-senteret AS er et non-profit selskap, som igjen er eid av fire kommuner på Sunnmøre: Volda, Sykkylven, Sande og Vanylven.

Høsten 2000 etablerte vi Norsk Nettskole AS og startet samtidig utviklingen av læringsplattformen PedIT. I 2001 kom navnet Globalskolen på plass, og i 2003 ble Globalskolen godkjent som mottaker av direkte tilskudd til kompletterende undervisning. Etter en beskjeden start med 15 elever i 1998 hadde Globalskolen i 2018 over 1400 elever, bosatt i over 100 land.